پر واضح است سلامت معنوی جامعه در گرو اجرای نماز است و در اهتمام به گسترش این امر خطیر فرهنگی تا حدی باید تلاش شود که حتی یک نفر از جوانان برای اقامه نماز سهلانگاری نکند.
به واقع بایستی اذاعان نمود، در سایه اقامه نماز اخلاق، رفتار و کردار هر فرد مطابق با شان یک نمازگزار در جامعه شکل میگیرد و این پیشرفت فرهنگی که امروز شاهد آن هستیم از برکات این امر الهی است.
دراین راستا مقام معظم رهبری چندی پیش در جلسه ای که با حضور همه قوا برای بررسی آسیبهای اجتماعی برگزارشد فرمودند : کارمندان و ارباب رجوعها باید سعی کنند نماز خواندن را با عمل خودشان نشان دهند و حتیالامکان در نماز جماعت پیشگام باشند. زیرا در نماز جماعت دستاوردهایی حاصل میشود که در نماز فرادا هرگز به آن نمیرسیم. باید در اقامه نماز فرهنگسازی کنیم و با تمام ابزارهای هنری، با فیلمهای سینمایی، کتاب و داستان به صورت غیرمستقیم ترویج اقامه نماز کنیم. نه تنها نماز خواندن را نشان دهیم، بلکه راستگویی، فضایل اخلاقی و راستگویی، امانتداری، وفای به عهد؛ اینها را بایستی ترویج کنیم و در کتابها، فیلمها و هنرهای نمایشی و تجسمی نشان دهیم. نیروهای جوان ما مستعد و انعطافپذیر هستند و به هر طرف بکشانیم، به آن کشیده میشوند. چه بهتر ما قبل از دیگران این گام را برداریم.
در این خصوص وبلاگ آموزشی پژوهشی دعوت به نماز نیز معتقداست : زیباسازی نمازخانهها و مساجد، برگزاری دورههای آموزشی مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته برای مدیران و کارکنان، مطالبه جدی امر نماز از مدیران، حضور کمی کارکنان در مساجد و ادارات در وقت اذان و لزوم همکاری همه نهادها و انسجام عمومی در موضوع اقامه نماز از دیگر کارهایی است که باید انجام شود.
علاوه براین خانوادهها هم باید با اهتمام جدی به مسئله نماز، همه نهادهای فرهنگی را در این باره یاری کنند.
درپایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"تجربه نشان داده در جاهایی که مساجد آباد و ائمه جماعت خوشفکر و اهل دانش و اهل نظر و اهل تعامل با جوانان جامعه یا مردمی که در اطرافشان هستند، داریم؛ آنجاها موفقتر عمل کردهایم و بسیاری از آسیبهای اجتماعی برطرف شده است، برعکس آن هم صادق است. از نظر فردی خواندن روزانه پنج نوبت نماز اگر با حضور قلب همراه باشد، میتواند در زندگی فردی اجتماعی ما تأثیر بسزایی بگذارد. البته نماز ظاهری مانند نوک زدن کلاغ به دانه است. این نماز نمیتواند مانع فحشا و منکرها شود. دولتمردان هم که نسبت به خودشان و هم نسبت به دیگران وظیفه دارند قبل از اینکه به تأدیب دیگران بپردازند، باید به تأدیب خودشان بیشتر توجه کنند.