برکسی پوشیده نیست که اهمیت و جایگاه نماز و انس با قرآن در آیات و حیانی و احادیث نبوی و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) به تعدد ذکر گردیده است. و علاوه براین جایگاه نماز به عنوان یک وظیفه الهی در آیات متعدد قرآن کریم مطرح گردیده است.
در این یاداشت وبلاگ آموزشی و پژوهشی دعوت به نماز قصد دارد به لزوم فرهنگ سازی تلاوت قرآن در نماز بپردازد تا مسئولین و نمازگزاران به اهمیت فرهنگ سازی تلاوت قرآن در نماز بیشتر تمرکز نمایند و در این زمینه کوشا باشند.
-. با فرهنگ سازی تلاوت قرآن کریم در نمازهای واجب و مستحبی میزان آشنایی و انس اهل نماز با سوره های قرآن افزایش می یابد.
-. به واسطه انس بهتر زمینه بهره برداری از برکات و خیرات و نورانیت قرآن کریم ارتقاء می یابد.
-. عروج نورانی نماز با تلاوت سوره های قرآن کریم به عالی ترین حد می رسد.
-. تلاوت سوره های قرآن در نماز با تمسک شیعه به سیره پیامبر (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت مشخص و آشکارتر می گردد.
-. تلاوت با حضور قلب در نماز تحول معنوی نمازگزار را دو چندان می کند.
-. از جمله برکات فرهنگ سازی تلاوت قرآن کریم در نماز، گسترش نهضت قرآن خوانی و صحیح خوانی قرآن، افزایش معرفت قرآن دانی با قرآن خوانی، افزایش انگیزه های معنوی در زیبا خوانی و کسب تصدی امامت نماز و توفیق تهجد و شب زنده داری می باشد.
در پایان نگارنده براساس نوشته کتاب کشاف (اصطلاحات الفنون)، ج 1، ص 505اذعان دارد: تلاوت به معنی خواندن قرآن است و قرائت اعم از تلاوت است.هر تلاوتی قرائت است اما هر قرائتی تلاوت نیست و تلاوت قرآن کریم همواره مورد سفارش بزرگان دین بوده است؛ به عنوان نمونه: رسول الله (ص) در وصیت خویش به امام علی (ع) فرموده اند: * یا علی علیک بتلاوة القرآن علی کل حال * «ای علی.... بر تو باد که در هر حال به تلاوت قرآن بپردازی.»
تلاوت هم بر شخص قاری، هم بر خواندن و القاء کردن او به غیر استعمال می شود. تلاوت قرآن بایستی با تجوید کامل و صورت حسن در قالب الحان عرب که مورد نظر رسول الله (ص) بوده، صورت گیرد تا اثر لازم و فهم کامل آن میسر گردد و انسان را بر عمل برانگیزد.