.

->

هدف از ایجاد وبلاگ دعوت به نماز:
- اشاعه فرهنگ نماز از طریق فضای مجازی برای همه
- ترویج فرهنگی اقامه نماز به صورت راهبردی برای همه
- تقویت مبانی فرهنگ اقامه نماز مبتنی برارزشهای دینی
- نقش نماز در جهت رشد و تکامل جامعه دینی

نماز چیست : نماز برقراری ارتباط با الله است. - نماز سكوی اعتلا و عروج انسان است.- نماز پیام مكتب و ستون دین است.- نماز كلاس درس و كتاب هستی است.- نماز بانگ برپایی تعظیم ارزشها و تكریم انسان ها است.- نماز ایجادكننده اخوت اسلامی است.- نماز تجدید پیمان با خداوند است. و هكذا...
لزوم فرهنگ سازی تلاوت قرآن در نماز: 1. با فرهنگ سازی تلاوت قرآن كریم در نمازهای واجب و مستحبی میزان آشنایی و انس اهل نماز با سوره های قرآن افزایش می یابد. 2. به واسطه انس بهتر زمینه بهره برداری از بركات و خیرات و نورانیت قرآن كریم ارتقاء می یابد. 3. عروج نورانی نماز با تلاوت سوره های قرآن كریم به عالی ترین حد می رسد. 4. تلاوت سوره های قرآن در نماز با تمسك شیعه به سیره پیامبر (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت مشخص و آشكارتر می گردد. 5. تلاوت با حضور قلب در نماز تحول معنوی نمازگزار را دو چندان می كند. 6. از جمله بركات فرهنگ سازی تلاوت قرآن كریم در نماز، گسترش نهضت قرآن خوانی و صحیح خوانی قرآن، افزایش معرفت قرآن دانی با قرآن خوانی، افزایش انگیزه های معنوی در زیبا خوانی و كسب تصدی امامت نماز و توفیق تهجد و شب زنده داری می باشد.
********** فتوافکت های ویژه دعوت به نماز **********
دعوت به نماز از منظر بزرگان جهان اسلام
نماز رزمندگان و شهدا
دعوت به نماز به روایت تصویر
10توصیه رهبر انقلاب در خصوص آداب نماز
محل لوگوی شما

۶ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

 برخی اعمال مقدمه‌ای هستند بر دیگر اعمال، پس برکاتی که به اعمال اختصاص می‌یابد برای این است که مقدمات آن عمل هم انجام شود و پس از آن هم اعمالی وجود دارد که باید انجام شود.

به عنوان مثال قرائت قرآن مقدمه‌ای است برای عمل کردن به قرآن، زیارت امام حسین (ع) مقدمه‌ای است برای حسینی شدن، برای اینکه با مرام و معارف امام حسین(ع) آشنا شویم و آنها را در زندگی خود پیاده کنیم، حضور در مسجد و نفس کشیدن در مسجد ثواب و برکات بسیاری دارد، انسانی که به مسجد می‌رود مهمان خداست و همین موجب افزوده شدن حسنات و پاک شدن گناهان می‌شود.

در این راستا مدیر وبلاگ آموزشی پژوهشی دعوت به نماز ضمن اشاره به ثواب نماز جماعت اذعان دارد: نماز جماعتی که با حضور ١٠ نفر و بیشتر باشد ثوابی بی حد و اندازه دارد، فرشته‌ای وجود دارد که پیامبر اکرم (ص) در معراج او را دیدند که این فرشته همه قطرات باران را شمارش می‌کند اما از حساب ثواب و پاداش نماز جماعت عاجز است، نماز جماعت ثواب بسیاری دارد اما نماز جماعتی که همراه با درک و فهم از مسائل باشد نه اینکه شخص بدون هیچ درک و فهمی از مسائل به مسجد بیاید و برود، حضور در مسجد باید همراه با فعالیت‌های دینی و فرهنگی و اجتماعی باشد.

مهدی حیدرپور

وبلاگ آموزشی پژوهشی دعوت به نماز: مراعات حریم‌ها، جلوه ای دیگر از تربیت قرآنی است.

حق پدر و مادر، از مهم ترین حقوق است که «احسان به والدین» در کنار «عبادت خدا» آمده است و قرآن چنین موکد به رعایت حرمت پدر و مادر فرمان می‌دهد و از تندی و پرخاش نسبت به آنان برحذر می‌دارد و به سخن نیک و لحن شایسته در گفتار و برخوردی خاضعانه و متواضعانه با ایشان و گشودن بال رحمت و رافت مهر بر سر آنان و نیز خیرخواهی و دعا درباره آنان دستور می‌دهد.

اینها همه، در آیه «اِمّا یبْلُغنّ عندک الکبر احدهُما او کلاهُما فلا تقُلْ لهما اُفٍّ...» آمده است. اخلاق قرآنی، در حرمت نهادن به پدر و مادر و قدرشناسی از زحمات آنان جلوه گر است.

در روایات، رعایت ادب و احسان نسبت به آن دو را به این دانسته‌اند که: آنان را به اسم صدا نکنی؛ به احترامشان برخیزی؛ از آنان جلوتر راه نروی؛ با آنان بلند و پرخاشگرانه سخن نگویی؛ نیازهایشان را برآوری؛ خدمتگزاری به آنان را وظیفه ای بزرگ بدانی و از آنان در سن کهولت و سالخوردگی و از کارافتادگی مراقبت کنی.

آنان، گوهرهای خانگی‌اند و حفظ این گوهرها، فرمان قرآن است.

مهدی حیدرپور

برکسی پوشیده نیست که:اقامه‌‌ی نماز فقط این نیست که صالحان، خود نماز بگزارند؛ این چیزی نیست که بر تشکیل حکومت الهی متوقف باشد؛  بلکه باید این ستون دین در جامعه بهپا داشته شود و همه کس با رازها و اشاره‌های آن، آشنا و از برکات آن برخوردارگردند.

با این همه باید اعتراف کنیم که هنوز مجموعه‌ی مسئولان نظام اسلامی وظیفه‌ی خود را در این باره به تمام و کمال، ادا نکرده‌اند و اهمیت نماز را آنطور که باید، به درستی درک نکرده‎اند.

حقیقت این است که اگر در جامعه‌ی اسلامی نماز در جایگاه شایسته‌ی خود قرارگیرد، همه‌ی تلاشهای سازنده‌ی مادی و معنوی، راه خود را به سمت و سوی آرمانها میگشاید و جامعه را به نقطه‌ی مطلوب آرمانی اسلام میرساند؛ و اگر از اهمیت نماز غفلت شود و نماز مورد بی‌اعتنایی قرار گیرد، این مسیر به درستی طی نخواهد شد و تلاشها و مجاهدت‌ها تأثیر لازم را در رساندن به قله‌ای که اسلام برای جامعه‌ی بشری ترسیم کرده است،‌ نخواهد داشت.

مهدی حیدرپور

با توجه به این‌که نسل نوجوان و جوان آینده‌سازان این کشور هستند لذا ضرورت دارد اولویت ما در زمینه اقامه نماز جوانان و نوجوانان باشند.

وقتی یک فرد نمازخوان است باید این نماز در وی تاثیر داشته باشد و رفتار و عمل وی نیز شایسته باشد چراکه اگر رفتار ناشایستی از مدیر نمازخوان سر بزند تاثیرات منفی در جامعه خواهد داشت.

در پژوهش‌هایی که توسط ستاد اقامه نماز کشور در رابطه با چرایی گریز برخی جوانان از نماز انجام گرفته مشخص شده که اکثر آنها عنوان داشته‌اند مشاهده یک رفتار ناشایست از افراد نمازخوان باعث شده آنها انگیزه‌ای برای نمازخواندن نداشته باشند لذا لازم است مدیران ما مراقب رفتار و کردار خود باشند.

مهدی حیدرپور

 

در نیمه‌ی خرداد سال 1368 خود را آماده ملاقات عزیزی می‌کرد که تمام عمرش را برای جلب رضای او صرف کرده بود و قامتش جز برای او، در مقابل هیچ قدرتی خم نشده و چشمانش جز برای او گریه نکرده بود. سروده‌های عارفانه‌اش، همه حاکی از درد فراق و بیان عطش لحظه‌ی وصال محبوب بود و اینک این لحظه شکوهمند برای او و جانکاه و تحمل‌ناپذیر برای پیروانش فرا می‌رسید.

در آخرین شب زندگی و در حالی که چند عمل جراحی سخت و طولانی در سن 87 سالگی را تحمل کرده بود و در حالی که چند سرم به دست‌های مبارکش وصل بود، نافله شب می‌خواند و قرآن تلاوت می‌کرد. در ساعات آخر طمأنینه و آرامشی ملکوتی داشت و مرتبا شهادت به وحدانیت خدا و رسالت پیامبر اکرم (ص) را زمزمه می‌کرد و با چنین حالتی بود که روحش به ملکوت اعلی پرواز کرد. هجرتش داغی التیام‌ناپذیر بر قلب‌ها نهاد و وقتی خبر رحلت منتشر شد گویی زلزله‌ای عظیم رخ داده است، بغض‌ها ترکید و سراسر ایران و همه کانون‌هایی که در جهان با  نام و پیام امام خمینی(ره) آشنا بودند یکپارچه گریستند و بر سر و سینه زدند.

مهدی حیدرپور

اوّلین و مهم ترین نکته در زمینۀ مهیّا شدن شرایط سخت افزاری مسجد برای حضور مناسب بانوان، یکپارچه دیدن کل فضای مسجد، به جای نگاه دست دوّمی به بخش زنانه است.

این مسئله به ویژه در مساجد قدیمی تر و مساجدی که با تفکر سنّتی و عدم توجّه به اقتضائات عصری اداره می شوند، باید مورد توجّه جدّی مدیران مسجد قرار گیرد.

در این خصوص و به نظر مدیر وبلاگ آموزشی پژوهشی دعوت به نماز ،نزد عدّه ای از متولّیان مسجد، تنها ضرورت در مورد بخش بانوان مسجد، محفوظ و پوشیده بودن آن است و سایر ملزومات، کم اهمیت یا بی اهمیت تلقّی می شود.

مهدی حیدرپور